Over ons

 

Studio PMO is in 2010 opgericht door Jillard Keijzer. 

Achtergrond

Op school waren aardrijkskunde en geschiedenis altijd mijn favoriete vakken. Daarom ging ik sociale geografie studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn afstudeerstage bij de gemeente Den Haag deed ik onderzoek in de herstructureringswijk Zuidwest. Mijn scriptie schreef ik over de geopolitieke ontwikkeling in Nederland in de jaren '30/40.

Werk

Na mijn studie werkte ik 4 jaar voor hét interim projectadviesbureau van de gemeente Amsterdam. Deze baan kenmerkte zich door veel verschillende projecten: van stedelijke ontwikkeling (management/planvorming voor de nieuwe wijk IJburg, schetsontwerp voor het nieuwe Stadionplein), sociale sector (begeleiding van fusie tussen GGD's) tot ICT (opzetten van het centrale P&O netwerk). Projecten waarin concrete verandering werd gehaald. Ik vond projecten het leukst waarin ik een opdrachtgever echt kon helpen met mijn geleerde inzichten en netwerk.

Reis

In 2008 vertrok ik naar Zuid-Amerika, een werelddeel waar ik al vele jaren een passie voor had. Ik ben gefascineerd door de natuur van het immense Andes gebergte en het regenwoud, waarin ik toen vele looptochten maakte; de cultuur (inheemse volken maar ook de salsa) en de geschiedenis. Ik bouwde mee aan een ecologisch huis met muren van paardedrollen in Patagonië en reisde van het zuidelijkste tot het noordelijkste punt van het continent. Echter, naast de schoonheid zag ik ook hoe op plekken de natuur hardhandig vernietigd werd. Zo deed ik tegen mijn zin in mee aan bomenkap in de Boliviaanse jungle om een vlot te bouwen om na 15 dagen jungletocht uit de jungle te ontsnappen. Ik stond op de grootste maar snelst smeltende gletsjer van ZA. En ik kwam op Paaseiland dat helemaal kaal is door de eeuwenlange bomenkap door de bewoners waardoor de inheemse beschaving ten val was gebracht. Deze zaken brachten me tot inzicht. Eenmaal terug in Nederland startte ik in 2010 het projectbureau Studio PMO. Ik wilde me focussen op duurzaamheid en kwalitatief bouwen. Met mijn eigen stijl van positief, creatief en lerend projectmanagement. Waar dan ook.


Studio PMO

Studio PMO heeft sinds 2010 tientallen projecten uitgevoerd voor gemeenten, vastgoed management en energiesector. De mix van kennis en ervaring bij het bedrijfsleven en overheden plus de diversiteit aan projecten is wat Studio PMO kenmerkt. De laatste jaren is steeds meer specialisatie naar duurzaamheid en vergroening. Deze kennis wordt doorlopend aangevuld met cursussen en opleidingen (zoals bouwkunde, zonnepanelen, hovenier, stadslandbouw of een vlinder- en bijencursus).

Studio PMO start projecten vanuit het principe van professioneel projectmanagement, geleverde kwaliteit, transparantie, best practices, doorpakken en een gezonde groene passie. Ook geloof ik in zelf doorleren en anderen opleiden. 

De naam Studio is gekozen omdat er naast de vaste professionele werkwijze altijd wordt nagedacht over het gebruik van nieuwe inzichten en technieken in het pmo-projecten vakgebied. Jezelf opnieuw uitvinden of nieuwe zaken ontdekken vind ik mooi. Moeilijkheden tegenkomen maar toch volhouden en er vervolgens sterker uitkomen als project of team.

Ambities

De groene kleuren in het logo staan voor positiviteit, verbinding, analytisch vermogen en -ja hoor- duurzaamheid. Gegarandeerd minimaal 1% van de jaaromzet gaat naar goede doelen als Wereldnatuur Fonds, Natuurmonumenten, Rode Kruis en tijdelijke initiatieven. 

Mijn grote passies zijn surfen, geschiedenis (alles), stadsontwikkeling en tuinieren (eigen moestuin). En natuurlijk mijn gezin met zoontje Simon.

Neem gerust contact met me op bij vragen of ideeën. 


 


 


 

Opbellen
E-mail